top of page
  • Transfer

Údolí Mže

Sraz byl jako vždy: v pátek ve čtyři před Burger Kingem na Hlavním nádraží. Pokyny na to, co si sbalit, byly taky jasné: jídlo na skoro celý víkend, pití a vhodné oblečení. Jeden z nováčků, Martin, sice měl vše výše uvedené sbaleno, ale ve špatném zavazadle, vzal si místo krosny tašku.


Touto skutečností Martin udělal nový rekord a zařadil se na první místo v ŽAS* nad Martinem Papežem na druhém a mnou na bronzovém místě. I přesto jsme vyrazili a po příjezdu do Stříbra jsme šli 5 km do nedalekého lesa, kde jsme za deště postavili tábor a rozdělali oheň, na kterém si každý mohl udělat svou večeři.





Ráno jsme se nasnídali a bohužel jsme se museli rozloučit s Noemi, která se musela vrátit domů, protože si v pátek večer zvrknula kotník. Všechno zlé je k něčemu dobré. Martin si totiž mohl vypůjčit její krosnu a tím pádem přežít celou výpravu. Poté jsme zvedli plachty (chápete, jakože jsme sbalili naše ležení z plachet a zároveň jsme se hned potom vydali na cestu) a vyrazili na naši cestu.


Před obědem jsme se zastavili na louce, kde jsme hráli hutututu a Martinovi se

povedlo hodit moje frisbee do potoka. Ten ale neváhal ani chvíli a pro frisbee i s oblečením skočil! Následně jsme zamířili na zámek, kde jsme poobědvali a netradičně jsme si v místní kavárně dali si medovník a kafe. Odtud jsme zamířili přímo k našemu vzdálenému cíli a cestou ušli rekordních 19 km neboli 5 + 2 dm (danova míle).

Před tábořištěm jsme ještě museli přebrodit řeku. Večer jsme udělali společnou večeři a povídali si u ohně.


V neděli brzo ráno se naneštěstí Kuba sekl do prstu při štípání dříví. Ihned s ním byla

vyslána záchranná expedice obsahující Dana a Nata, kteří ho eskortovali k záchrance. Ostatní mezitím udělali snídani a vyrazili na cestu. Ptáte se, jak se přepraví krosna z bodu A do bodu B skupinou, jejíž všichni členové již mají každý na zádech svou krosnu? Mína to vyřešila takto:

narvala svou krosnu do té přebývající. Naštěstí jsme se s Danem a Kubou, který měl 3 stehy, setkali zanedlouho a vyrazili na vlak domů.


*Žebříček alternativního sbalení

Martin Soudný - krosna

Martin Papež - karimatka

Viktor Nezveda - boty a bunda

Dominik Kobrle - spacák


Viktor




41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page