top of page
  • Transfer

Divoká Šárka


Na konci ledna – 28. 1. 2017 jsme podnikli první akci v novém kalendářním roce. Výprava směřovala do Divoké Šárky, což je půvabná část Prahy plná luk, skal a potůčků. 

Sraz jsme měli u sborového domu, odkud jsme vyrazili v krásném počtu devíti dětí a dvou vedoucích. S jedním přestupem jsme dojeli až na zastávku Divoká Šárka, u které je vstup do přírodní rezervace.

Celá krajina byla zamrzlá, část zasněžená a někde byly kusy ledu, což jsme pocítili již při prvním sestupu po schodech, které poněkud klouzaly. Když jsme sešli do údolí, otevřel se nám pohled jako z pohádky na průsmyk mezi skalami, kudy jsme se následně vydali. Po chvíli jsme odbočili z hlavní cesty a vydali se nahoru na skálu nesoucí název „Dívčí skok“. Ještě před vrcholem jsme se však občerstvili a zahráli několik her na zahřátí – i když ani ty někomu nepomohly, a tak jsme ruce zahřívali pomocí několika vrstev oblečení navíc. 

Následoval trochu adrenalinový sestup, který mnozí pojali jako klouzačku po botách. Po lávce jsme přešli na druhou stranu potoku a už nás čekal další výstup nahoru strání. Na návrší jsme našli lavičku, u které jsme si dali oběd připravený z domovů.

Další část trasy byla trochu pozvolnější, díky čemuž jsme si zahráli ještě jednu hru, která byla na dva týmy soupeřící mezi sebou. Také jsme si mohli užívat klouzání se po zledovatělých částech cesty a následně i po potůčku přeměněném v ledovou plochu, u kterého jsme strávili několik dalších okamžiků, neboť všechny (především děti) velmi nadchl.

Odtud jsme už zanedlouho došli kolen vodní nádrže Džbán na místo, ze kterého jsme vyráželi. Těsně u zastávky se nachází McDonald, jehož zázemí a nabídky jsme po celkových přibližně deseti kilometrech rádi využili. Než nám jel autobus, zahráli jsme si ještě pár posledních běhacích her na zdejší loučce.

Některé děti se po předchozí domluvě odpojily už během cesty, se zbytkem jsme pokračovali na sraz s příslušnými rodiči u sborového domu, kam jsme dorazili někteří trochu vyčerpaní, ale s krásnými zážitky.




8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page