top of page
  • Transfer

Dobřív (9. - 11. 12. 2022)

Updated: Feb 1, 2023

Na naši předvánoční výpravu už jsme se připravovali několik kroužků dopředu, kdy jsme na sobotní výlet vyráběli vlastní musli tyčinky a cookies. Na samotnou prosincovou výpravu jsme vyrazili vlakem ze Smíchovského nádraží a s jedním přestupem jsme se dostali do Hrádku u Rokycan. Odtamtud směřovaly naše kroky pěšky již potemnělou krajinou do kaple ve vesnici Dobřív, která se stala naším domovem na další dvě noci. Večer jsme se najedli a vybalili si - holky na půdičce, kde spaly, kluci dole v hlavní místnosti; zatopili v kamnech a užívali si tepla, pohody a toho, že jsme spolu. Děti nás od prvního večera přemlouvaly, aby byla bojovka...

V sobotu byla nejprve rozcvička a snídaně, pak už jsme se připravili na cestu a vyrazili na výlet.

- Šli jsme na výlet na horu jménem Žďár. Viděli jsme myslivce kvůli tomu, že byl hon na divočáky. Byla tam moje oblíbená rasa psa, byl to jezevčík. A holky se mnou spaly na půdě. A bylo to fajn. - A.

- Na výletě se mi líbilo, když jsme šli lesem a najednou tam stál myslivec a že je tam plánovaný hon a že tam byly značky. No jenže ony tam žádné nebyly nebo jsme je asi neviděli. Ale stejně nás pustil a šli jsme dál. Cestou jsme potkávali další a další a u některých jsme se něco dozvěděli. U některého jen "Dobrý den", u některého že je brokovnice a kulovnice. Brokovnice je na vysokou, prasata, lišky, atd. a kulovnice je na dvounohý jako králíci, bažanti a tak. Ale tam v tom lese měli brokovnice, protože stříleli prasata, lišky a vysokou. Tenhle úsek cesty mě bavil nejvíc. Ale co mě rozesmutnilo bylo, že tam byla jenom jedna myslivka ;) - M.

Po návratu z výletu jsme si odpočinuli, a pak spolu uvařili večeři, noky se špenátem a masem. Po večeři si někteří šli číst, někteří odpočívat ke krbu do gaučů,...

- V osm večer nás vedoucí vytáhli z kaple. Zavázali jsme si oči, chytli se za ruce a vyrazili neznámo kam. Vedoucí nás vedli. Šli jsme dlouhou dobu, když jsme zastavili, vedoucí se nás ptali, jaké to je jít po slepu. A když jsme to říkali, oni utekli. Když jsme si rozvázali šátky, žádný vedoucí tam nebyl. Museli jsme se zorientovat. Naštěstí pro nás, jeden z nás, Kuba, věděl cestu zpátky, a tak jsme podle něho šli a přitom jsme se museli držet lana. Chytli jsme se společně lana a vyrazili zpátky do kaple. Šli jsme lesem i ulicemi, až jsme došli ke kapli. Vešli jsme dovnitř, ale tam nikdo nebyl. Zkoušeli jsme jim volat, ale nikdo nebral telefon. Kaple měla dvě patra a když jsme šli zatopit v kamnech, všimli jsme si, že někdo leží v patře, že se nám vedoucí schovali. Nakonec vylezli a bylo dobře. Nakonec jsme se dozvěděli, že vedoucí byli v kapli ještě před námi a schovali se do patra, kde se zamkli a lehli si na zem, abychom si mysleli, že tam nejsou. Bojovka to byla pěkná, zábavná. - K.+E.

V neděli ráno jsme se probudili do jemně zasněžené krajiny. Dali jsme si rozcvičku, snídani, pak jsme všechno zabalili a pouklízeli a vyrazili zpátky do Hrádku na vlak. Ani koulovačka nechyběla.

Celý víkend jsme si všichni moc užili a byli jsme vděční, jak vše krásně dopadlo.





19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page