top of page
  • Transfer

Malá Amerika


V měsíci listopadu jsme se rozhodli vyrazit do nedalekého Karlštejnska, poznat krásy tamní přírody.

Sešli jsme se v pátek 11.listopadu na sborovém domě. Po příjezdu všech účastníků jsme začali vybalovat věci na spaní a potom jsme se začali věnovat práci s mapou formou imaginativní navigační hry.Zkoušeli jsme si také určit světové strany pomocí zmagnetizované jehly, zorientovat mapu a poznat co nejvíce topografických značek.Brzy jsme ale šli spát, abychom byli čerství na sobotní výlet.Ráno jsme vstávali velmi brzy a odjeli jsme vlakem do Karštejna, kde jsme navštívili místní hrad a jelikož napadl přes noc sníh, tak jsme si cestu kořenili koulováním na hradě jsme si dali první pauzu a vydali jsme se pomocí mapy k Dubu sedmi bratří a dál do srdce Malé Ameriky.


V průběhu cesty jsme našli několik cashek a potkávali jsme další dobrodruhy, kteří se rozhodli pro stejnou věc jako my, a totiž poznat krásy tohoto starého lomu v podzimním období. Při prolézání jedné jeskyně jsme narazili na spícího netopýra, kterého jsme si náležitě prohlédli a nechali ho spát. O malou chvilinku později jsme si připravili pruty na opékání, dřevo na zátop a Martin rozdělal oheň. Opečené špekáčky nám k pozdnímu obědu přišly velmi k chuti. Po tom, co se všichni najedli jsme zahladili stopy po ohni a vyrazili jsme dále směrem do cíle naší cesty - do Srbska. Cesta se lehce zkomplikovala díky honu na divoká prasata a byli jsme tedy nuceni trasu lehce pozměnit. Zato jsme ale potkali řadu respekt budících myslivců a 2 zastřelená prasata.


Do Srbska jsme dorazili oproti plánu o hodinu dříve a mohli jsme tedy jet dřívějším vlakem, což všem účastníkům přišlo, díky třeskuté zimě, vcelku vhod. Za celý den jsme ušli přibližně 13 kilometrů a viděli jsme opravdu pěkný kousek přírody. Za sebe mohu říct, že mě Český kras nezklamal a doufám, že se tam společně ještě někdy vrátíme.

Kryštof

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page