top of page
  • Transfer

Myší rodinka 2013

Updated: Mar 11, 2019


Akce se zúčastnilo 12 dětí a 3 dospělí. Spolešný sraz na Nádraží Holešovice byl stanoven na 16 hod. Všichni dorazli včas. 

Opuštěná autobusová zastávka uprostřed údolí byla vstupní branou nového dobrodružství. Rozdělili jsme si společné jídlo do baťohů a vyrazili na ukryté místo zvané "Myší rodinka". Pro některé děti to bylo vůbec poprvé, kdy si na zádech nesly své zavazadlo. Po necelých dvou hodinách jsme se ocitli na místě. Krytý převis se střechou pro nás byl místem, kde strávíme následující dva dny. Rozdělali jsme oheň, uvařili čaj a opekli si uzeniny na ohni....

V sobotu jsme posnídali kolem ohně a vydali se na výlet. Při procházce jsme hráli oblíbenou hru na indiány, navštívili nedalekou studánku, prohlédli si poustevníkův domek ve skále, vyzkoušeli si chůzi poslepu, vyšplhali a úspěšně sešplhaly z několika skal, lehce zmokli, snědli oběd (výbornou šunkovou pomazánku a chleba), ulovili dvě kešky, nabrali vodu v prameni asi 2 km pod kopcem, kde jsme si rovnou vyčistili nejen zuby a vyšplhali opět nahoru do „našeho hotelu“.

Odpoledne bylo už zase krásně a po dešti ani památky. Zahráli jsem si ještě pár her a začali vařit večeři (rizoto). Večer jsme u ohně hráli hry, pojídali slané krekry a pili čaj vařený na ohni. Noc byla příjemně teplá a tentokrát jsme všichni dobře spali.

Ráno kolem sedmé začalo hřmít a následně pršet. Proto jsme měli snídani v posteli, tedy ve spacáku. Potom jsem si začali balit, najít všechny věci zahrabané v listí a sousedních batozích nebylo úplně snadné. Než jsem to zvládli, přestalo pršet a my mohli rozdělat oheň a uvařit si čaj. Pak jsme hráli zase hry – boj o vlajku. Po obědě jsem dobalili všechny věci, posbírali odpadky, rozdělili nikým nepohřešované věci a dojedli zbylé jídlo. 

Po cestě na autobus jsme dokončili došpinění oblečení díky chtěnému i nechtěnému sjíždění svahů. Těsně před zastávkou jsme se z nejhoršího umyli v potoce a doufali, že si naší špinavosti řidič nevšimne. Všiml si a komentoval to, ale do autobusu nás vzal. Místo bylo jen na stání, ale tu hodinu se to dalo vydržet. V Praze v Holešovicích jsem předali spokojené, neuvěřitelně špinavé děti a začali nadšeně plánovat další víkendovou akci – Myší rodinko v září zase přijedeme!


13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page