top of page
  • Transfer

Okolí České Skalice (21. - 23. 6. 2024)

Updated: Aug 15

Pátek 

Sraz jsme měli na Andělu. Odtamtud jsme jeli na autobus směr Kocbeře. Když jsme vystoupili z autobusu vydali jsme se směrem první přespání. Cestou byla sranda a kromě menšího deště to bylo super. K večeři jsme měli každý co si přinesl z domova. Vyzkoušeli jsme si výměnný obchod a všichni dokázali získat to, co chtěli. Po výměnném obchodě jsme si povídali a nakonec jsme šli spát. V noci se spalo dobře, ale ranní louže v tarpu některým zkazily nádherný dojem z dobře strávené noci. 

 

Sobota

Ráno jsme vstali a uvařili si kaši s nasbíranýma  borůvkami u jezera. Když jsme dojedli snídani, vzali jsme krosny a vydali jsme se směrem Liščí hora. Liščí hora ale nebyla žádná hora, spíš to byl takový menší kopeček. Na Liščím kopečku (pardón hoře) jsme našli několik Klouzků. Pak jsme šli směr zastávka oběd. K obědu jsme měli chleby se sýrem, šunkou a zeleninou. Jelikož byli všichni unavení, rozhodli jsme se, že na krásně posekané louce zůstaneme. Chvíli jsme leželi a odpočívali, jenže to moc lidí dlouho nevydrželo. Takže Mína, Eva, Eliška a Viki šli dělat fotky k balíku slámy, ostatní v čele s Matějem šli hrát Ultimate frisbee. Jediný opravdový spáč byl vedoucí jménem Ála. Když bylo rozhodnuto vyšší radou, že jsme měli dostatečně spánku, popadli jsme krosny a šli jsme dál. Po nedlouhé chvíli jsme na obzoru spatřili ovce a domeček. Sešli jsme k ovcím a začali připravovat věci na táboření. Postavili jsme tarpy, připravili oheň a pozorovali ovce. Dali jsme si večeři (výborné těstoviny s omáčkou), pak rada zavelela, že se jdeme koupat. Rozdělili jsme se na skupinky holky a kluci a koupání mohlo začít. Potok byl příjemně osvěžující a koupání jsme si všichni užili (až na pár jedinců, kteří nemají rádi studenou vodu, nebo při koupání zjistili, že mají klíšťata). Po koupání jsme se pomalu chystali na spánek a počítali ovečky.

 

Neděle

Ráno jsem byla vytažena násilím z postele (rozhodně jsem nevstávala sama), šla jsem krmit jehňátka. Potvory se nenechaly pohladit, zajímala je jen flaška mléka. Když jsem nakrmila jehně, vrátila jsem se s radostným úsměvem mezi své. Pak začala těžká dřina. Museli jsme udělat oheň, nalít vodu do kotlíku a udělat si snídani. Po vydatné snídani (měli jsme kaši s kokosem a čokoládou) jsme si zahráli frisbee a pak si zabalili. Se smutným výrazem na tváři jsme se odebrali pryč (vsadím se, že někomu ukápla i slzička). Došli jsme si k Matějovi dědečkovi pro věci z lednice a šli jsme směrem autobusová zastávka. Po cestě jsme si povídali a udělali jsme si přestávku na jídlo (dokonce nám i něco zbylo). Po jídle jsme došli na zastávku a jen tak tak že jsme stihli autobus. Autobusem jsme jeli asi 20 minut, a pak jsme nastoupili do vlaku v České Skalici a odtamtud jsme jeli až na Hlavní Nádraží. Z Hlavního nádraží jsme jeli na Anděl a pak domů. 

-Klára



7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page