top of page
  • Transfer

Okruh V. Levého (9. 4. 2022)

Updated: Feb 1, 2023

Václav Levý byl sochař žijící v 19. století, který vytvořil přírodní galerii pod širým nebem. Vytesal do skal veliká umělecká díla mezi Liběchovem a Tupadly. Většina trasy, která známá místa spojuje, a která se stala naší dubnovou destinací, leží v dnešním CHKO Kokořínsko.

Na březnovém výletě byl dětmi projeven zájem o to, povědět si, jak se plánují výlety. Vzhledem k tomu, že nás celý březen provázelo téma map, zařadili jsme na poslední kroužek v měsíci představení aplikace mapy.cz i obecně plánování výletů. Děti se pak rozdělily na dvě skupiny a každá vytvořila jeden návrh trasy. Výlet, který jsme nakonec s malou zkratkou podnikly, byl zrealizováním návrhu holčičí skupinky.

Ještě v pátek před výletem hlásili deštivé počasí, ale nakonec se nám vyčasilo a po většinu cesty svítilo sluníčko. Už od výstupu z autobusu vládla dobrá nálada, kterou podpořilo hraní na babu i dalších "běhacích" her. Cesta byla široká, vhodná na povídání, a tak čas rychle utíkal, rychleji než kilometry. Okruh jsme si proto oproti původnímu plánu mírně zkrátili, protože být spolu pro nás bylo důležitější než zdolat o nějaký ten kilometr víc. Nejúspěšnějším ze všech krásných děl vytesaných ve skalách byl reliéf Čertovy hlavy, jelikož se jednalo o veliký skalní útvar, který jsme si mohli celý prolézt. Výlet byl zakončen jízdou autobusem, která nás uvítala ohromným slejvákem, kdy jsme byli vděční, že jsme vevnitř a pokračovala spánkem mnohých unavených, ale věřím šťastných dětí i vedoucích.

- Mína





65 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page