top of page
  • Transfer

Rejdice 2017

Updated: Feb 19, 2019


O víkendu 17. – 19. 2. jsme vyrazili k Uhrům na chatu, do vesnice na hranici Jizerských hor a Krkonoš zvané Rejdice. Sraz jsme měli v pátek v 15:40 na Černém Mostě, odkud jsme dojeli přímým autobusem cca 3 km od chaty. Odtud jsme šli již potmě pěšky. I přes teploty lehce nad nulou se zde drželo přes metr sněhu, takže především první úsek naší cesty byl trochu obtížnější, neboť jsme se do sněhu bořili. Dopředu nás však hnala vidina příjemného zázemí a guláše, který na nás již čekal. Když jsme dorazili do chaty a ubytovali jsme se, dali jsme sušit boty, vyzvedli posledního člena výpravy, který přijel autem, najedli se a šli spát.





Ráno jsme vstávali kolem osmé hodiny, nasnídali jsme se, připravili pomazánku na oběd a vyrazili na výlet. Po chvilce cesty jsme došli na velkou louku, kde jsme si zahráli několik her, které děti tak nadchly, že jsme je zde museli hrát i další den. Zde jsme se také napojili na běžkařskou trasu, po které jsme pokračovali dál. Prvních několik kilometrů bylo poměrně snadných, protože nebylo příliš mnoho běžkařů, takže se šlo pohodlně. Od chaty Hvězda, kde jsme se nasvačili, však přibylo lidí, kterým jsme museli často uhýbat, což ani pro jednu stranu nebylo úplně příjemné. Částečně proto a také, abychom měli cestu pestřejší a ne tak dlouhou, jsme dvakrát krosili lesem. Po první takovéto zkratce jsme se naobědvali a dali do nejmokřejších bot suché ponožky a pytlíky, aby děti šly aspoň v rámci možností  suchu. Cestou jsme si užívali sněhu různými způsoby – shazování do sněhu, koulovačka, zahrabávání do sněhu, atd., díky čemuž cesta rychle ubíhala. Z výletu jsme se vrátili již kolem půl čtvrté odpoledne, což jsme myslím všichni uvítali. Na svačinu jsme si ve zdejší troubě upekli slané štrúdly z listového těsta, na které se děti hned seběhly. O zábavu na zbytek dne jsme měli postaráno, neboť chata byla vybavena velkým množstvím her, knížek a hlavolamů.

Po večeři jsme ještě chvíli hráli hry – např. hra s kostkami – Macháček byla velmi oblíbená, zpívali karaoke a šli spát.


V neděli jsme udělali kratší okruh, na který jsme si s sebou vzali boby a sáňky. Cesty do kopce s nimi byly náročnější, ale zato z kopce dolů se jelo krásně. Také jsme hráli více her a různých soubojů na týmy – např. Capture the flag nebo Indiány. Výlet jsme zakončili sněhovou bitvou, po které někteří celý víkend toužili. Během neděle některé děti přepadla viróza, což především průběh po výletě dost ovlivnilo. Všichni však byli ochotni pomáhat, takže se vše potřebné včas zvládlo i v menším počtu. Autobus nám jel ze zastávky asi 50 metrů od chaty. Jednou jsme přestupovali a poté už jeli přímo až do Prahy na Černý Most, kde se děti šťastně shledaly s rodiči.




12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page