top of page
  • Transfer

Vranné nad Vltavou - Zvole - Jarov

Updated: Mar 11, 2019


Už při srazu v 8:40 na nádraží Braník, byla zima, velká zima. Přesto přišlo 7 dětí (skalníci Natka, Esterka, Viktor Kryštof, Honza, Sam  a nově Sára). Ve vlaku jsme se zahřáli, ale ne moc dlouho. V čekárně ve Vranném nad Vltavou jsme děcka seznámili s dnešní cestou, GPS a radostnou zprávou, že nám vyšel projekt na Think Big nadace O2 a budeme mít 2 nové GPS navigace. Dooblékli jsme pár vrstev a vyrazili jsme pro první keš – železniční stanice, která byla hned na nádraží. Pak jsme si zašli pro keš Kostel sv. Jiří do nedalekého kostela a pak už vyrazili po červené směr Zvole. Po cestě kluci provozovali „fajty“, vrhali se na Daniela a Aleše, brali si čepice a shazovali se do sněhu. Během výletu Aleš přišel o dvě ze tří placek na batohu...

Cesta byla krásně zasněžená a vlastně ani nebyla taková zima, buď jsme si zvykli nebo nevím ... I další keš – Dračí cache jsem v pohodě našli – hledání podle GPS je prostě jiný level než Alešův mobil (ale díky za něj ☺).

Od další keše Rozcestí u Homole jsem pokračovali po žluté. Před Zvole jsem si zahráli honěnou ve vyšlapaných cestičkách a nadšeně se vrhli na další keš s vidinou brzkého oběda. Keš Římskoktolický kostel sv. Markéty jsme ve Zvole nenašli, ale zašli jsme u rybníky do hospody. Děcka se chtěli klouzat na ledě, ale my zaveleli jít na oběd hned. Naštěstí, protože než nám udělali jídlo, trvalo to dost dlouho. Alespoň jsme se mezitím pořádně ohřáli.

Ze Zvole jsem to vzali směrem k Jarovskému údolí přes louku a les, sledovali jsme potok, slezli asi 100 výškových metrů k potoku (někteří ten kamenitý svah plný klacků sjížděli po zadku a jejich kalhoty nezůstali neporušené, ale nic horšího se nestalo ☺)

Našli jsem (teda Kryštov opět našel) dnešní poslední keš Nad Ohrobeckým údolím a podél potoka a chatiček šli na zastávku Jarov. Potok byl zamrzlý a na uměle vytvořených terasách podél chat a domků tvořil krásnou scenérii nejen na společné foto. Na zastávce jsme dali další oficiální „fajt“ na zahřátí a v 15:40 hod. jeli domů – do Prahy - do Bráníka ☺

Ušli jsme zhruba 5 km při teplotě kolem -7 °C

Hlášky výletu:  Jedna moucha má chlupatý nohy a další má taky chlupatý nohy.

                     Kdy už budem moc slaidovat?


5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page