top of page
  • Transfer

Výlet na Karlštejn


Dvoupatroný vlak city Elefant se pomalu rozjel z vlakového nádraží Smíchov...

Ostré podzimní slunce už tolik nehřálo, ale příjemně povzbudilo každého, kdo jel s náma na výlet. Postarší Pan průvodčí se na nás usmál, koukl na společný lístek a popřál nám pěkný zbytek dne. Po chvíli jízdy navlíkáme budny, kulichy a rukavice. Vystupujeme v Zadní Třebáni. Nádražní znělka nás uvítala a Aleš rozdal první šifru, která měla dát směr pro naší keš. Deset dětí, které se nikdy neviděly vytvořily bandu hnájící se za jedním cílem - ulovit, co nejvíce keší.

Hned pod mostem přes Berounku byla první! Nalezeno, zapsáno a jde se dál. Společným krokem a zpěvem přes řeku vzpomínáme na písničku Hlásná Třebáň. Slunce se nám schovalo někam neznámo kam. Zahřály nás společné hry, které se nesly v duchu různých honiček a chytání. Šli jsem dál. Přes louky a pole. Další keška byla umístěna vysoko v koruně stromu. Respektivě v ptačí budce s orlí hlavou. Ani to neby problém pro naše kluky! První náš neupěch nastal až posléze... Ne a ne najít kešku schovnou kdesi pod klády na hranici lesa a louky...Po chvíli hledaní, převracení všeho, co by odpovídalo popisu jsme seběhli pod Karlštejn. Vyhřátá hospoda s vůní jídla se stala pro nás oázou. Větrem vyfoukaném červené tváře dětí pookřály po půlitru kofoly a vydatného oběda. Hlavní cestou směrem dolů k řece hrajeme společně fotbal s malým míčkem a skupinky cizinců hrajou s námi. Další most skýtá další kešku. Připevněnou pomocí magnetu. Dala nám chvíli zabrat, ale našli jsem ji a schovali na zpátek.

Cesta na druhé straně řeky nás vede výš a výš. Je nám příjemně teplo. Koňské bobky všude kolem nás jsou předzvětší, že jsme nejenom zabloudili, ale nacházíme se ve výběhu pro koně. Po cvhíli hledání naše cesta vede přes soukromé golfové hřiště. Jejich rozměr je obrovský, každý kopeček skýtá výhled na další hřiště. Vítr se nám znovu dává pocítit v plné síle! Nějaký ten golfový míček se našel. Pro kluky malá trofej. Přidáváme do kroky a běžíme z kopce dólů na vlak. Akorát na čas vyjíždíme zpět ze Zadní Třebáně domů...


8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page