top of page
  • Transfer

Zdobení perníčků a vánoční výlet


Poslední akce roku jsme se nesla ve vánočním duchu. Na sboráči už byli připravené perníčky nejrůznějších tvarů, které děvčata s láskou upekli. K dispozici byli polevy mnoha barev, na začátku jsme jen trochu zápasili s jejich větší hustotou

Po zdobení si holky z dorostu předali dárky, které našli venku u hořící svíčky. A všichni jsme vyrazili na hru „Svíčkovaná“. Ta spočívá v tom, že se v dostatečné vzdálenosti od sebe umístí branky a hráči jednotlivých týmů musí soupeřovou brankou místo míče sami projít s hořící svíčkou. Když dají gól, musí si svíčku zhasnout a běžet ke své bráně, kde jim vedoucí svíčku znovu zapálí. Nebo, když jim svíčka zhasne někde po cestě. Když jsme hru připravovali, začalo jemně mžít a vítr byl také celkem silný. Ale i tak se podařilo vsítit desítky branek.

Po hře na nás čekal film „Paddington“, který nás rozesmál k slzám.

Druhý den jsme vstávali na výlet do oblasti Křivoklátska. Tentokrát jsme výjimečně nejeli vlakem, ale autobusem. Na cestě nás čekali dvě krásné vyhlídky, našli jsme ohniště a udělali táborák. Po minulém nezdaru už jsme nic neponechali náhodě a donesli si z Prahy vlastní dubové třísky na rozdělání ohně.

Ke konci výpravy došlo i na ozdobení smrčku perníčky a sušeným ovocem.




8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page